torstai 28. joulukuuta 2017

Mitäs sit ens vuonna?

Viimeiset päivät vuotta 2017 on menossa ja nyt on aika ottaa katse eteenpäin ja hieman pohtia tulevaa vuotta 2018. Ensi vuodesta on tulossa kiireinen ainakin mun kannalta ja katsotaan mitä koirien kanssa ehditään ja mitä ei. Oon innoissani tulevasta vuodesta ja kaikesta mitä se pitää sisällään. Alle listaan meidän tavoitteet.

Minä:

- Haluan itse kehittyä koiran ohjaajana paremmaksi. Erityisesti aksassa itsellä on paljon työtä edessä ja toivonkin, että ensi vuosi tuo tullessaan uutta oppia. 

- Haluan myös olla mahdollisimman hyvä ohjaaja kummallekin koiralle, haluan oppia lukemaan kumpaakin ja ohjata koiraa sen luonteen tarvitsemalla tavalla. Siinä missä Unelma on pehmeä ja helppo, Popi on ainakin tällä hetkellä omantiensäkulkija eikä päästä muo helpoimman kautta. 

- Mulla on myös tavoitteena käydä kasvattajan peruskurssi, jos saan sen mahtumaan vain aikatauluun.


Freyja:

- Freyjalle voisi taas kehittää jonkin uuden tempun.

- Ja tavoite on pitää Freyja terveenä, ettei virtsakiviä pääse syntymään. Freyjahan syö erikoisruokaa tähän ja toivotaan, että se auttaa jatkossakin. 

- Jos kesällä taas ulkoiltaisiin ja nauttittaisi auringosta. 

Hami:

- Hamin hampaat pitää käydä putsaamassa

- Muuten Hami saa jatkaa eläkepäivä mun vanhempien luona 

- Aina kun nään Hamin, niin vietetään yhdessä mukavia hetkiä ja nautitaan yhteisestä ajasta.




Unelma:

- Unelmalla alkaa heti tammikuun alussa toko-kurssi kisoihin tähtääville koirakoille, joten toivottavasti opitaan paljon uutta ja jos ainakin yhtiin kisoihin päästäisi ensi vuoden aikana myös tokossa. 

- Rally-tokossa meillä onkin sitten enemmän tavoitteita, ja toivottavasti ehditään kisaamaan RTK1 verran ja siihen päälle lähdetään treenaamaan lisää seuraavan luokan liikkeitä.

- Aksassa hiotaan nyt alkuvuodesta kepit ja keinu ja kontaktit parempaan kuntoon ja tehdään enemmän tekniikkaa. Huhtikuussa Unelma tulee 18kk ja jossain siinä voitaisiin kokeilla ekoja virallisia kisoja, kunhan saadaan edellä mainitut siihen kuntoon, että voidaan mennä. Mölleihin mennään, jos vaan niitä tulee ja sopii aikatauluun. 

- Paimen taippari käydään myös suorittamassa ensi vuoden aikana. Ja toivottavasti muutenkin päästään paimentamaan.
- Hakua tehdään se mikä ehditään omaksi iloksi.

Popi:

- Popin pääasiallinen tavoite on kasvaa ja leikkiä ja siinä samalla opetella harrastusten alkeita. 

- Popi pääsee myös Active Dogille aksaan tähtäävien kurssille heti tammikuussa. Tätä odotan itse erittäin kovaa ja ihanaa päästää puuhaamaan Popin kanssa yhdessä.

- Popille olisi myös tarkoitus opettaa rally-tokoa ja katsoa olisiko siitä meille yhdeksi lajiksi. 

- Jos mahdollista, niin myös Popia haluan käyttää lampailla. 

- Loppu vuodesta 2018 luultavasti sitten kastroin Popin, kunhan herra ylittää vuoden iän. 


Aika harrastuspainotteisia tavoitteita, tärkeintä toki että koirat pysyy terveenä ja nautitaan yhdessäolosta ja, että arki rulla helposti jatkossakin. Aika näyttää mitä ensi vuonna ehditään ja halutaan tehdä, tehdään sitä mikä tuntuu hyvältä. 

Hyvää uutta vuotta 2018 kaikille!








Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Patchcoat-leiri 2018

Viime viikon torstaina käväisin töissä tekemässä muutaman tunnin ja sitten kaupan kautta hakemaan koirat kotoa ja huristeltiin Villa Taivaa...