keskiviikko 25. heinäkuuta 2018

Patchcoat-leiri 2018

Viime viikon torstaina käväisin töissä tekemässä muutaman tunnin ja sitten kaupan kautta hakemaan koirat kotoa ja huristeltiin Villa Taivaanannastaan, missä pidettiin tämän vuotinen Patchcoat leiri. Unelman äiti on Patchcoatin kasvatti ja mekin saatiin kutsu Kiteelle ja helpostihan se meni kun täällä oltiin jo valmiiksi. Nightwishin Lahden keikan takia oltiin vain to ja pe, mutta oli ihana päästä hieman edes leireilemään!

Torstai alkoi majoittumisella ja lounaalla, jonka jälkeen lähdettiin Pian luokse paimentamaan. Oltiin Unelman kanssa ihan ekana vuorossa ja vähän kerroin neidin paimennushistoriasta ja sitten se oli menoa. Unelma oli yllättävän rauhallinen, mutta tuli sillä meno hetkiäkin ja välillä se teki todella rumasti. Vire on meille tällä hetkellä se suurin ongelma lampailla ja varmasti saadaan sen kanssa tehdä töitä. Unelmassa on potentiaalia kun se vain jaksaisi käyttäytyä ja lopettaa sen kaahottamisen. Saatiin hyviäkin pätkiä kun tyyppi vähän väsähti ja malttoi kuunnella ja mennä rauhassa. Mut ihan hyvä fiilis jäi silti, on se huonomminkin tehnyt. 



Kun kaikki halukkaat oli käyneet lampailla, niin lähdetiin porukalla käyttämään koiria uimassa, olisi itsekkin voinut mennä, mutta uikkarit oli leiripaikassa. Popilla oli hauskaa kun sai juosta muiden kanssa, se kun sujahtaa mihin tahansa laumaan kovin helposti. Unelman piti hieman pitää jöötä tavalliseen tapaan ja kukaan muuhan ei saanut hakea uimalelua kun Unelma ja piti sitten komentaa välillä odottamaan, että muutkin saavat hakea. Unelma kyllä tottuu aina muiden seuraan, kun saa rauhassa olla alkuun ja totutella asiaan, liikaa jos joku tulee haistelemaan niin sitten saattaa tulla ärähdys, onneksi Unelma ensin aina varoittaa murinalla ja irvistelyllä. Itse on niin tottunut Unelman luonteeseen, että sitä helposti unohtaa kuinka täpäkkä ja vilkas koira se on moneen muuhun verrattuna. Kunnon pölvästi!

Uimasta palattiin takaisin leiripaikkaan ja hengailtiin ja sitten olikin ruoka. Ruuan jälkeen otin koirilla vähän aksaa kun oli kerranki kaikki kontakti esteet. Täällä Kiteellä ei niitä oikein ole, niin ei olla päästy muuta kuin kisoissa tekemään. Popi tekee nykyään hienoja kontakti pysähdyksiä, jos vain jaksaa keskittyä. Unelman suurin ongelma on puomin alastulo, jos mä oon paljon edellä niin hyppää väistämättä yli. "Hidasta" käsky ei enää toimi niin hyvin, kun kierrokset on noussut aika huimiksi aksakentällä ja vauhti lisääntynyt. Aksan lisäksi tehtiin hieman rally/toko hommia ja muutamia frisbee juttuja vielä päälle. Illalla sitten vielä grillattiin ja Kassu saapui Peetun kanssa. Unelma veti ihan pipareiksi kun tuttu tuli, kunnes muisti että liika ilakointi ei ole hänelle sopivaa ja muisti olla hieman myös narttu. Popi ja Peetu olisivat mielellään leikkineet keskenään. 



Yöllä oli tosi kuuma, pojat oli vapaana huoneessa ja Unelma nukkui kevythäkissä. Kukot hienosti myös kiekuivat yöllä. Puoli kasin maissa me taidettiin lopulta sitten herätä uuteen leiripäivään. Käytettiin koirat aamulenkillä ja laitoin omani autoon odottamaan. Aamupalan kautta lähdettiin paimentamaan, nyt hieman isommalla porukalla kun porukkaa oli saapunut lisää. Popi pääsi myös kolmatta kertaa elämässään paimentamaan. En yhtään tiennyt mitä odottaa, kun viimeksi kakka kiinnosti vielä paljon enemmän. Nyt kuitenkin pikkupoika syttyi kovasti ja kakka jäi maahan. Aluksi Popi vähän ihmetteli ja sitten siitä näki että nyt se miettii asiaa ja Pia käskikin odottaa hetken aikaa, että Popi saa itse tehdä päätöksen mitä lähtee tekemään. Popi yllätti kyllä kaikki, se teki tosi nätisti töitä ja otti sopivasti painetta kepistä. Selkeästi paimennus on laji, joka sopii hänen luonteelleen. Rauhallinen ja ajattelevainen poika, sai olla rauhallinen ja ajatella. Ihan huippu pieni poika, varmasti jatketaan tästä eteenpäin! 
Unelmalla meni auttamatta hieman lujempaa kuin torstaina, mutta hienosti se silti teki kun jälleen malttoi. Harjoiteltiin pysähtymistä ja vaadittiin jo hieman enemmän kuin eilen. Teki lopulta ihan hienoa pätkää, kun mä vain pysyin rauhallisena enkä hätiköinyt. Olen ihan tyytyväinen, vielä on niiiiiin paljon duunia edessä, toisaalta odotan näitä haasteita kovasti! Eihän me toki paimenneta kuin omaksi iloksi, mutta onhan se hienoa kun koira toimii lampailla. 



Lounaan jälkeen pakkasin tavarat jo autoon ja sitten lähdin vielä porukan kanssa hakuilemaan. Tallattiin meille alue samalla kun Popi ja Rokka, leirin nuorisoa, juoksivat ympäriinsä. Popi ei siis vielä päässyt hakuilemaan, kun halusin hieman katsoa että mitä Unelma muistaa hakuhommista viime kesältä. Otettiin kolmella maalimiehellä. Kaksi näkyvää ja yksi piilossa. En tiiä mitä tapahtu, mutta Unelma kävi kyllä ekan maalimiehen luona, mutta meni sitten ohi. Sitten ilmeni että neidillä oli kakkahätä, olin vaan että ahaa. Selkeesti oli kuitenkin aluksi hieman hukassa, että mitä piti tehdä. Kakkos ukolla meni jo hieman paremmin ja kolmannen löysikin sitten hienosti. Pitäisi päästä nyt enemmän hakuilemaan, että saatais muistutettua mieleen, että mitä se homma onkaan. Unelma on kuitenkin elementissään tuolla mettässä. Meidän leiri päättyi siihen ja vein koirat hoitoon ja lähdin kohti Nightwishin Lahden keikkaa. 

Kiitos kaikille mukana olleille! Toivottavasti ensi vuonna uudelleen! 

Kuvat (c)Kassu





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Patchcoat-leiri 2018

Viime viikon torstaina käväisin töissä tekemässä muutaman tunnin ja sitten kaupan kautta hakemaan koirat kotoa ja huristeltiin Villa Taivaa...