maanantai 13. maaliskuuta 2017

Häntää heiluttaen treeniä ja olemista

Nyt on lomat lusittu ja meidänkin aika ottaa hieman itseämme niskasta kiinni ja treenata hieman enemmän. Ollaan lähinnä lenkkeilty ja nautittu ulkoilmasta, myös mun äiti kävi hiihtolomalla täällä ja koirat olivat aivan onnessaan kun mumma oli lellimässä pieniä.

Sen verran ollaan treenattu, että oon vahvistanut Unelman peruuttamista, sen takajalkojen käyttö on hirveän huonoa ja yritän tässä pohtia, kuinka sen saisi nostamaan takajalat peruutuksessa korokkeen päälle. Etujalat se kyllä nostaa, mutta takajalat kun osuu esteeseen niin se istuu alas. Neuvoja, anyone? :)

Hamin kanssa ollaan puolestaan opeteltu uutta temppua, niinkin ihmeellistä kuin mun yli hyppäämistä. Tätä sit kehitetään pidemmälle kun ensin tuo toimii kunnolla. Hami niin tykkää tuosta temppuilusta, että mietin jo pitäiskö sen kanssa mennä johonki rally-toko kurssille tai jotain, en kyl yhtään osaa sanoa miten se reagoisi.



5.3. meillä oli pentukurssin korvaava kerta ja se olikin agility painotteinen tunti! Eli tosi sopivaa meille, Unelma näki putken niin se oli heti ihan et jes! Uutena esteenä meille tuli rengas, se ei tuottanut mitään ongelmaa, tuo hoksasi heti mistä välistä pitää mennä ja tuli innoissaan läpi. Muuten otettiin myös ihan normi aitaa ja esteen kiertoa omatoimisesti ja vielä putkea. Lopussa päästiin tekemään kolmen esteen "rata", joka koostui aidasta, putkesta ja renkaasta. Ekalla kerralla tehtiin se tuossa järjestyksessä ja toisella sitten toisin päin. Ei tuottanut ongelmaa Unelmalle ja teki ilolla. Vähän sillä oli koko tunnin keskittyminen jossain muualla, mutta arvelin että sillä on hätä ja kas kumma väänsi kakkosen ku lähdettiin treeneistä. Kun ei voinut kakata matkalla treeneihin, ei sitten millään vaikka oli hätä.



8.3. meillä on puolestaan pentuagi ja saatiin äiti mukaan eli toisin sanoen päästiin autokyydillä hallille, jee! Opeteltiin uusia esteitä (rengas, pussi ja puomin kontaktia). Rengas meni hyvin, pussi kans, paitsi sit kun kokeiltiin et se on se kangas ihan maassa asti, niin sit oli jännittävää ja piti kääntyä kesken kaiken. Sillä aikaa kun yksi kerrallaan tutustuttiin esteisiin, sai käydä tekemässä aita, putki, putki sarjaa ja Unelma yllätti mut todella paljon, meni kerrasta todella hienosti. Onneks äiti oli kuvannut muutaman kerran ja pääsi tutkimaan omaa tekemsitä ja totesin vaan, että paljon on korjattavaa. Mut vastahan me aloitettiin ja ainaki meillä on joka kerta huippu hauskaa!
Yksi mikä otettiin myös uutena on lelupalkka, Unelmalla on niin kova draivi päällä, että namit on vähän niin ja näin ja sit se roikkuu hihnassa kiinni, joten lelulla palkkasin ja Unelma oli todella intona! Lelupalkalla siis jatketaan aivan varmasti eteen päin.

Tänään on pentukurssin viimeinen kerta, joten siitä lisää sitten myöhemmin. Kävin tänään myös hieman heittämässä frisbeetä Unelmalle, halusin nähdä syttyykö se moiselle touhulle (joo tässä on taka-ajatus jos kokeiltaisi ihan urheilun kannalta tätä myös) ja syttyihän se. Toinen oli aivan innoissaan! Eikun hieman googlea käyttöön ja kattomaan minkälaisia frisbeetä koirille olisi tarjolla.

Mukavaa alkanutta viikkoa!





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Patchcoat-leiri 2018

Viime viikon torstaina käväisin töissä tekemässä muutaman tunnin ja sitten kaupan kautta hakemaan koirat kotoa ja huristeltiin Villa Taivaa...