sunnuntai 28. toukokuuta 2017

Pk-leiri Vaalassa

Perjantaina oli sitten se kauan odotettu päivä! Tentin tein aika hurjaa vauhtia ja sitten pinkasin kotiin laittamaan viimeiset tavarat kasaan, annoin Freyjalle ruuat ja raahasin tavarat ulos, miten sitä voikin olla niin paljon tavaraa vaikka mahdollisimman vähän pakkasin. Päästiin kun päästiinkin autokyydillä leirille, eikä tarvinnut junalla lähteä seikkailemaan.

Perjantaina ei vielä treenattu mitään, pennut saivat riehua keskenään ja käytiin tuttujen koirien kesken käyttämässä koirat mettä lenkillä, jotta saivat riehua. Viiden koiran majoittaminen samaan huoneeseen ei ihan toiminut, kun Unelman sisko Valpuri päätti ryhtyä ärisemään ja niin T muutti koiriensa kanssa viereiseen huoneeseen, onneksi oli vapaita huoneita. Yö oli aika levoton kun Unelma ja Panda yrittivät leikkiä keskellä yötä ja Pandakin kävi istumassa mun päällä yöllä, Hamikin oli tosi levoton ja meni edes takasin.



No aamulla noustiin puol kasin aikaan kun koirat olivat sitä mieltä. Käytin omani lenkillä ja sitten olikin aamupala aika. Sen jälkeen pakattiin koirat autoon ja lähdettiin aamupäiväksi jälkimettälle. Ensin meille ensikertalaisille opastettiin mitä pitää tehdä ja kävin sitten tallaamassa Unelmalle pienen jäljen. Unelma yllätti mut täysin, se vissiin muisti talvesta mikä oli homman nimi, koska se teki tosi etevästi nenä maassa töitä. Ekan jäljen jälkeen kasvattajamummo-Sanni antoi palautteen ja uusia vinkkejä. Sit kävinkin tallaamassa toisen, hieman pidemmän jäljen ja annoin sen olla hieman kauemmin. Toinen jälki meni yhtä hienosti ja puupi jaksoi keskittyä hienosti, laitoin loppuun myös kepin johon olin jättäny oman hajuni ja Unelma innostui siitä hirveesti, tultiin sillä leikkien sitten jäljeltä pois. Lopuksi vielä kepin piilotusta ja noutoa, ehkä Unelmasta tulee jälkikoira, ainakin se tykkää siitä kovasti. Ainakin huvinvuoksi tullaan varmasti tätä tekemään, sen verran mukavaa puuhaa.



Tauolla hengattiin ja kattelin koiratanssi treenejä, joku siinä taisi tehdä myös tokoa. Sitten oli ruoka-aika ja sen jälkeen päästiin tekemään jotain täysin uutta, mutta jotain mitä oon pitkään halunnut kokeilla eli hakua. Oli tosi kiva toimia maalimiehenä ja oppia uusia juttuja. Mukana oli myös tosi päteviä koiria ja niiden työntekoa oli ilo seurata. Unelma innostui kovasti metsässä istuvista ihmisistä, joilla oli nakkeja kädessä. Pk -lajit taitaa olla Unelman juttu :)

Illalla oli sitten koiratanssi treenit ja otin ne Hamin kanssa, joka oli tosi etevä <3 Pääsi pikku ukkeli myös tekemään ja viettämään aikaa mamman kanssa. Ihania otuksia nuo mun koiruudet ovat <3 Myöhempään illalla jutustelua ja saunomista, ihanaa leiri elämää.

Sunnuntai aamulla sitten päätin, että lähdetään tekemään vielä kerran hakua, koska jälkeä voi tehdä yksin ja en halunnut ottaa siihen mitään uutta juttua enää. Joten hakua se oli ja Unelma oli jälleen yhtä innoissaan kuin lauantainakin, meni ihmiseltä toiselle hienosti ja tehtiin pari lähetystäkin. Niin pätevä pikkuinen!

Leiri oli kerrassaan mahtava, kyllä nää koiraharratukset vain on parhautta kun saa mukavassa porukassa touhuta. Syksyllä uudestaan aivan varmasti!






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Patchcoat-leiri 2018

Viime viikon torstaina käväisin töissä tekemässä muutaman tunnin ja sitten kaupan kautta hakemaan koirat kotoa ja huristeltiin Villa Taivaa...