tiistai 3. tammikuuta 2017

Häntää heiluttaen vaihtui vuosi

Vuosi on vaihtunut ja palattiin eilen Ouluun. Kaikki elukat vaikuttavat olevan tyytyväisiä, kun ovat kotona.

Vuosi 2016 oli ylä- ja alamäkeä, mutta eläinten osalta haluan ajatella että enemmän on ollut hyviä hetkiä kuin huonoja. Hami asui vaihtelevasti alkuvuodesta täällä mun ja Freyjan kanssa, kunnes se nyt syksyllä sitten jymähti tänne ja Unelma kotiutui loppuvuodesta.



Freyja on kasvanut hurjasti, se pieni puoli vuotias rääpäle jonka hain 1.12.2015 kotiin, on viisastunut, mutta silti sen leikkisyys ja jääräpäisyys on tallella. Hami on edelleen Freyjan paras kaveri, ja toisin päin, ja edelleen ikkunan näköalat kiinnostaa, mutta ulkoilu ei ole hirveen hauskaa. Freyja on sellainen kaikkien kaveri. Hän myös tietää, että illan viimeinen leikki hetki on hänen kun koirat ovat jo nukkumassa, jos mamma ei meinaa muistaa niin siitä ilmoitetaan äänekkäästi.

Hamin sydänvika on pahentunut, mutta sitä ei edelleenkään huomaa sen erityisemmin herran olemuksesta, väsyy toki nopeammin, mutta kun pitää välipäiviä niin eroa ei oikeastaan ole. Jaksaa edelleen leikkiä, touhuta ja oppia uutta. Hami on vuoden aikana kehittynyt siinä, että se ohittaa koirat käskyllä hihnassa. Ei se edelleenkään priimaa ole, mutta parempi. Tokoiltiin jonkin verran, mutta ei suuremmin ja osa liikkeistä ei ole enää niin hyviä kuin silloin, kun asuin Tampereella. Ehkä uusi vuosi toisi tähänkin muutosta. On se vaan paras, kun se tekee aina niin täydellä sydämellä <3

Unelman kanssa ollaan harjoiteltu ihan arkiolemista, osaa tuo tulla jo sivulle ja seurata ja odottaakin se osaa, mutta koen, että ensin arki kuntoon ja sit kaikki muu. Ollaan toki opeteltu myös jotain temppuja, mutta enemmän keskitytty näihin tarpeellisiin juttuihin, vaikka yläfemman antaminen on Unnille ihan lemppari ja se tarjoaa sitä nykyään koko ajan :'D Työmotivaatiotahan tuolla löytyy, vaikka se on rauhallinen ja todella pehmeä, se vois tehdä asioita 24/7 ja usein joudun pyytämään sitä rauhoittumaan hetkeksi. Varsinkin jos on paljon häiriötä niin ei se malta nukkua, vaikka väsyttäisi ja sit se vetää ylikierroksille. Tässä meillä siis paljon treenaamista vielä edessä. Mutta kaiken kaikkiaan reipas otus, joka on valottanut mut aivan täysin olemuksellaan <3



Mitäs 2017 sitten toisi tullessaan? Meillä voisi myös olla joku tavoite lista, helppo sitten katsoa taaksepäin ensi vuonna, että mitä täyttyi ja mikä ei. Itselleni en tehnyt listaa, mutta toivon kehittyväni ohjaajana ja oppivani paljon lisää.

Freyja:

- Haluan opettaa Freyjalle jonkun uuden tempun, sehän osaa siis istua ja antaa tassua käskystä.
- Kesällä lisää ulkoilua, jos vaikka saataisiin rentoutta peliin mukaan ja oppisi nauttimaan siitä.
- Muuten Freyja jatkaa kissanelämää palvelijoidensa kanssa tavalliseen tapaan.

Hamilton:

- Vapaana oleminen sen osalta paremmaksi, että ei lähde juoksemaan toisia koiria päin, vaan jättäisi ne huomiotta. (paransi tätä kyllä nyt loppu vuodesta ja tuli takaisin luokse vaikka ensin lähtikin)
- Seuraaminen ja liikkeestä maahan meno taas kuntoon.
- Uusia temppuja.
- Paljon metsäretkiä ja vapaana liikkumisen riemua.
- Sitten kun hankitaan joku jäsenyys jonnekin, ja ryhdytään käymään hallilla, niin Haminkin olisi tarkoitus päästä kattelemaan sellaista menoa.
- Myös Hamin hampaat olisi tarkoitus käydä putsaamassa tässä lähiaikoina.

Unelma:

- Arkiasiat kuntoon
- Rauhoittuminen myös häiriössä
- Tokon alkeet
- Agilityyn tutustumista
- Mätsärit
- Retkiä ja vaellus

Iloista vuotta 2017!

















Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Patchcoat-leiri 2018

Viime viikon torstaina käväisin töissä tekemässä muutaman tunnin ja sitten kaupan kautta hakemaan koirat kotoa ja huristeltiin Villa Taivaa...